Інтенсифікація дифузійного нікелювання сталі 5ХНМ - Михайлів, Н.П. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2011)
Досліджений вплив залізного порошку, введеного в насичувальну суміш, на дифузійне нікелювання сталі 5ХНМ. Показано, що залізний порошок різко знижує вихід вуглецю із сталі, через що зменшуються її зневуглецювання і кількість включень у дифузійному шарі, рафінує поверхневий шар зразка та інтенсифікує дифузійне нікелювання.