Простатит - актуальна проблема сучасної урології (огляд літератури) - Новіков, М.В.; Костєв, Ф.І.; Гойдик, В.С.; Шухтін, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
Стаття містить огляд основних положень, що стосуються сучасних уявлень про етіологію, основні клінічні симптоми та лікування хронічного простатиту. Попри встановлений клінічний ефект від застосування антибактеріальних препаратів, альфа-адреноблокаторів та нестероїдних протизапальних препаратів, тривають пошуки для підвищення ефективності лікування хронічного простатиту, так як частота рецидивів захворювання становить до 50 % хворих.