Особливості функціонального стану нирок у хворих з хронічним обструктивним захворюванням легень - Гоженко, А.І.; Ковалевська, Л.А.; Горбенко, Т.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
У статті досліджено особливості функціонування нирок при ХОЗЛ, вивчені швидкість клубочкової фільтрації та нирковий функціональний резерв у хворих з ХОЗЛ в залежності від стадії захворювання. Відзначено зниження швидкість клубочкової фільтрації, НФР у хворих з ХОЗЛ, порушення азотовидільної функції та появу сечового синдрому при загостренні ХОЗЛ.