Обґрунтування нового формату роботи медичної служби цивільного захисту багатопрофільної лікарні при масовому надходженні постраждалих з вогнепальними пораненнями - Люлько, О.М.; Галацан, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
На підставі аналізу роботи однієї з багатопрофільних лікарень, яка брала постраждалих з вогнепальними пораненнями під час проведення антитерористичної операції на Сході України, вироблений новий формат роботи медичної служби цивільного захисту. Запропоновано замість наявної на даний момент посади начальника штабу цивільної оборони лікувального закладу ввести посаду заступника головного лікаря з оперативної роботи (безпеки життєдіяльності). На таку посаду призначати виключно осіб з повною військово-медичною освітою.