Сучасний еколого-гігієнічний стан водних об’єктів українського Придунав'я - Ковальчук, Л.Й.; Мокієнко, А.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
У роботі представлено аналіз сучасного еколого-гігієнічного стану водних об’єктів Українського Придунав’я. Екосистема цього регіону зазнає інтенсивного антропогенного та техногенного навантаження, що супроводжується негативними змінами якості води поверхневих водойм та питної води. Обгрунтовано необхідність проведення комплексного гігієнічного та медико-екологічного моніторингу стану водних об’єктів з метою оцінки рівнів біологічної та хімічної контамінації води та оцінки її впливу на здоров’я населення.