Патогенетичне обгрунтування фармакологічного захисту антиоксидантної системи у тканинах опромінених щурів - Терещенко, Л.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Хронічне г-опромінення у сумарній дозі 1,5 Гр призводить до пригнічення функціональної активності глутатіонової ланки антиоксидантної системи організму. Курсове введення гептралу опроміненим щурам має позитивний вплив вже через 24 години. 15 добу експерименту вміст відновленого глутатіону в тимусі й селезінці в порівнянні з контрольною групою підвищується на 30,7%, а активність глутатіонових ферментів вірогідно перевищує відповідні показники контрольної групи. Таким чином, курсове введення гептралу опроміненим тваринам призводить до нормалізації функціонування глутатіонової редокс-системи. Гептрал можна використовувати у комплексному лікуванні низькоінтенсивних променевих уражень у низьких дозах.