Переробка тонковкрапленого продукту синтезу алмазу з ультразвуковою дезінтеграцією - Олійник, Н.О.; Ільницька, Г.Д.; Боримский, О.І.; Сороченко, В.Г.; Шатохін, В.В.; Петасюк, Г.А.; Сизоненко, О.М.; Базалій, Г.А.; Тімошенко, В.В.; Пюра, Г.Г. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2016)
Наведено новий спосіб перероблення тонковкрапленого продукту синтезу алмазів, який базується на застосуванні ультразвукової дезінтеграції та імпульсного оброблення алмазної сировини високовольтними електричними розрядами в рідині. У разі застосування пропонованого способу знижуються витрати хімічних реагентів І- III класів небезпеки, необхідних для видалення графіту та металів, і внаслідок цього зменшується навантаження на навколишнє середовище.