Визначення модулів пружності шаруватих балок на основі експериментальних досліджень та розрахункових моделей - Дівеєв, Б.М.; Когут, І.С.; Бутитер, І.Б.; Черчик, Г.Т. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
На основі теорії вищого порядку для шаруватих анізотропних пластин та експериментально визначених прогинів за триточкового згину шаруватих балок запропонована методика ідентифікації їх модулів пружності. Теоретична модель враховує зсувні і нормальні деформації та напруження. Модулі знайдено на основі мінімізації відхилень експериментальних значень прогинів від розрахункових.