Комбіноване послідовне застосування хлору та діоксиду хлору для знезараження питної води - Петренко, Н.Ф.; Созінова, О.К.; Андрейцова, Н.І. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Представлені результати по обробці хлорованої питної води діоксидом хлору. Встановлено статистично достовірне зниження концентрації хлороформу і трихлоретилену, можливе підвищення концентрації чотирихлористого вуглецю. Запропоновано вільнорадикальних механізм окислювальної деструкції хлороформу під дією діоксиду хлору.