Прогноз динамики обрушений при отработке примыкающей к ранее выработанному пространству лавы - Назимко, Е.В.; Канин, В.А.; Демченко, А.И.; Ефремов, И.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
За допомогою комп'ютерного моделювання зроблено прогноз динаміки обвалень при відробітку примикаючої до раніше виробленого простору лави.