Протекторний ефект кетогенної дієти та пентоксифілину у відношенні до викликаних хронічним стресом порушень з боку збудливості мозку та шлунково-кишкового тракту - Годлевський, Л.С.; Полясний, В.О.; Антонян, І.С. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Хронічний стрес, який викликали щодобовою імобілізацією та електробольовим подразненням у щурів протягом чотирьох тижнів супроводжувався зниженням середньоефективних доз каїнової кислоти та пеніциліну (ED50) відповідно на 41,2 та на 36,4% (P<0,05). Сумісне застосування кетогенної дієти та ПТФ (100,0 мг/кг в/очер) супроводжується підвищенням ЕД50 епілептогенів у порівняні до показника у інтактних щурів в 3,6 та в 9,4 разу відповідно. Виразність ефекту була вищою, ніж при окремому застосуванні КД та ПТФ. Посилений протекторний ефект КД та ПТФ спостерігався у відношенні до попередження стресвикликаних виразок дванадцятипалої кишки.