Вплив мексидолу та ліпоєвої кислоти на функціональну активність периферичних нервів за умов експериментальної діабетичної стопи - Вансович, В.Є.; Защук, Р.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Автори досліджували вплив роздільного та одночасного застосування мексидола (МД) і ліпоєвої кислоти (ЛК) у щурів в умовах стрептозотоцинової моделі периферичної полінейропатії. Показана нормалізація швидкості проведення збудження по хвостовому нерву у щурів в результаті введення їм МД і ЛК. Найбільшою мірою нормалізація зазначеного показника реєструвалася при введенні МД та спільного застосування МД з ЛК. По всій видимості, ефекти подібного поєднання препаратів доцільно тестувати у хворих з синдромом діабетичної стопи з дистальними периферичними полінейропатіями.