Нормалізація структури циклу сон-неспання за умов експериментального атопічного дерматиту під впливом дельтарану - Шандра, О.О. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
У щурів з експериментальним атопічним дерматитом вивчали зміни в структурі циклу сон-неспання, а також вплив на ці зміни проведеного лікування із застосуванням похідного дельта-сон індукуючого пептиду - препарату Дельтаран. Отримані дані, що свідчать про нормалізацію під впливом Дельтарана структури циклу сон-неспання, показують доцільність тестування ефектів даної речовини в умовах модельної патології.