Особенности развития повреждений земной поверхности при крутом залегании пластов - Питаленко, Е.И.; Феофанов, А.Н.; Ермаков, В.Н. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2007)
Розглянуто механізм утворення провалів и осідань на виходах вугільних пластів при їх крутому заляганні, приведені характерні приклади.