Використання раціонально-емотивної терапії в системі надання допомоги жінкам з алопецією - Живилко, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
У сфері надання допомоги дерматологічним хворим особливе місце займає система психокорекційної допомоги. У наведеній статті автором представлено аналіз результатів використання раціонально-емотивної терапії у сфері допомоги жінкам, які страждають на алопецію. Використання раціонально-емотивної терапії в межах авторського комплексного супроводу допомагало не тільки виробити та зміцнити раціональні переконання і остаточно звільнитися від ірраціональних настанов щодо власної схеми тіла, емоційного стану, соціального функціонування тощо, а й виявити нові корисні раціональні переконання, а також сформувати адаптивну поведінку у жінок, хворих на алопецію.