Гігієнічна оцінка водопостачання та водовідведення Одеського порту - Петренко, Н.Ф.; Голубятніков, Н.І.; Мокієнко, А.В.; Зварич, О.Б. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2013)
Представлені результати еколого-гігієнічної оцінки водопостачання і водовідведення Одеського порту. Констатовано суттєві недоліки та відхилення від чинних санітарно-гігієнічних вимог, що обумовлено роз межуванням власності окремих районів порту та недотриманням приватними власниками таких районів вимог чинного законодавства.