Організація проведення спеціального медично-волонтерського навчання у притрасовій лікарні при масовому надходженні постраждалих у ДТП - Люлько, О.М.; Галацан, О.В.; Бондарчук Г.В.; Забашта, В.Ф.; Грушка, В.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
У роботі дається оцінка проведення нового виду тренувань з підрозділами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф медику-волонтерський заняття, мета якого полягає в залученні волонтерів для надання першої медичної допомоги, транспортування постраждалих. Показана ефективність залучення волонтерів для надання медичної допомоги в дорожньо-транспортних пригодах, з надходженням великої кількості постраждалих. Доцільно на законодавчому рівні визначити статус волонтерів-перевізників та волонтерів першого контакту з постраждалими.