Диференційовані діагностичні і лікувальні підходи при легкій черепно-мозковій травмі в гострому періоді - Мироненко, Т.В.; Федорковський, С.О.; Победьоний, А.Л.; Стасюк, С.Г.; Леонова, О.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
На підставі клініко-неврологічних, інструментальних та параклінічних методів дослідження проведено клініко-інструментальне обстеження 88 постраждалими після легкої черепно-мозкової травми в гострому періоді. Визначені диференційно-діагностичні критерії струсу і забиття головного мозку легкого ступеня. Внаслідок всебічного дослідження клінічного стану обстежених пацієнтів було розроблено диференційовані схеми комплексної патогенетично орієнтованої терапії хворих із різними наслідками легкої черепно-мозкової травми. Проаналізовано діагностичну інформативність променевих методів діагностики у поєднанні з дослідженням спино-мозкової рідини. З урахуванням результатів діагностично-клінічного обстеження патогенетично обгрунтовані напрямки медикаментозної кореляції виявлених змін в гострому періоді після легкої черепно-мозкової травми.