Зарубіжний досвід регулювання електроенергетичної галузі - Костін, Ю.; Телегін, В.; Костін, Д. (Вісник економічної науки України, 2018)
У статті наведена методологія лібералізації ринку електроенергії в ряді країн світу. Модель регулювання електроенергетичної галузі «витрати – плюс» широко застосовується в Європі. Однією з цілей європейських регуляторів є прагнення до більш якісного обслуговування за менші гроші. Регулятори продовжуватимуть бенчмаркінг один одного, шукатимуть нові шляхи для досягнення найкращого обслуговування і підвищення нормативної продуктивності за рахунок адекватних витрат. Посилюватимуться національні особливості моделей електроенергетичного регулювання.