Моделювання туризму як зайнятості населення в сучасних умовах - Крапівіна, Г.О. (Вісник економічної науки України, 2018)
Розроблено онто-гносеологічну модель туризму (багатогалузевої наукової системи) як зайнятості населення та модель її наочної області як основу для подальшого формалізованого її дослідження. Визначено теоретико-методологічні підстави та основні аспекти створення модифікаційних рядів типології туризму як зайнятості населення, для чого досліджено типологічні ознаки класифікаційних рядів наочної області туризму як зайнятості населення. Виявлено значення модифікаційних рядів типології туризму як зайнятості населення для формування ідеального типу туризму як зайнятості населення в сучасних умовах.