Стан протеїназно-інгібіторної системи в легенях у ранній період формування експериментальної пневмонії - Гоженко, А.І.; Фурдичко, Л.О.; Регеда-Фурдичко, М.М.; Регеда, С.М. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
У роботі встановлено, що на 4-у добу розвитку експериментальної пневмонії (ЕП) відбувається зростання рівня азоколагену, азоказеїну, азоальбуміну та вмісту альфа-2 — макроглобулінів і альфа -1 — інгібітора протеаз в легенях. Пізніше на 8у добу формування ЕП спостерігалося подальше підвищення показників протеолізу на тлі суттєвого зниження маркерів антипротеазного потенціалу в легенях.