До питання реабілітації працюючих залізничників з ішемічною хворобою серця після хірургічної реваскулярізації міокарду в умовах санаторно-курортного комплексу - Колоденко, В.О.; Колоденко, О.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2016)
Стаття присвячена питанням використання бальнеотерапії в програмах комплексної санаторно-курортної реабілітації пацієнтів з ішемічною хворобою серця, які перенесли хірургічну реваскулярізацію міокарду. Нами вивчено ефективність комплексноїй реабілітації цих працюючих залізничників в умовах санаторію. Доведено ефективність застосування запропонованих комплексів, а саме покращення показників, що відображують толерантність до фізичного навантаження (p < 0,05), зниження рівня глюкози натщесерце та через 2 години після їжі, зниження показника інсуліну, нормалізація ліпідного профілю.