УОТ роботи зубних техніків на імплантологічному прийомі. Одиночні коронки - Дієв, Є.В.; Дієва, Т.В.; Лабунець, В.А.; Обуховський, В.Ю. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2017)
Одиночні коронки з опорою на імплантати виготовляються зубними техніками з металу, кераміки, композиту, пластмаси та їх комбінацій. Фіксуються дані конструкції за допомогою цементування на абатменти, що вкручуваються або прикручуваються до імплантатів, або з’єднуються з опорою гвинтом. Встановлення відомчих норм труда зубних техніків на виготовлення одиночних коронок з опорою на дентальні імплантати актуально, насамперед, через те, що через відсутність даних норм, методики протезування за допомогою імплантатів не можуть мати відповідного правового статусу, що робить юридично не можливим застосування даного метода лікування в практичній охороні здоров’я в нашій країні. Умовні одиниці трудомісткості (УОТ) зубних техніків на основі усереднених нормативів часу виробництва одиночних коронок з опорою на імплантати не співпадають з УОТ, встановленими на основі фактичних трудовитрат даних фахівців.