Моделювання та апроксимація залежності струму електронної гармати високовольтного тліючого разряду від напруги на обмотці електромагнітного натікача як елемента газодинамічної системи керування - Мельник, І.В.; Тугай, Б.A.; Тугай, С.Б. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2016)
Розглянуто спосіб числового розрахунку залежності струму електронної гармати високовольтного тліючого розряду від параметрів електромагнітного натікача як елемента газодинамічної системи керування. Знайдено аналітичне співвідношення, за допомогою якого можна з високою точністю апроксимувати залежність струму гармати від напруги на обмотці електромагнітного натікача. Отримані результати становлять інтерес для проектувальників електронно-променевого технологічного обладнання.