Вибір методу та засобу моделювання для оцінки забруднення ґрунту атмосферними викидами теплової електростанції - Бондаренко, М.Г. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
Наведено критичний огляд існуючих методів моделювання розсіювання забруднень у атмосферному повітрі та програмних засобів, що реалізують ці методи, з точки зору можливості їх застосування для вирішення задачі оцінки накопичення забруднень у ґрунті внаслідок осадження з атмосфери.