Геолого-геофізичні і сейсмотектонічні аспекти оцінки сейсмічної небезпеки при плануванні розміщення особливо важливих об'єктів в Україні - Сафронов, О.Н. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
У роботі відображені геолого-геофізичні та сейсмотектонічні аспекти оцінки сейсмічної небезпеки перспективних місць розміщення особливо важливих об’єктів в Україні з урахуванням державних будівельних норм В 1.1-12:2006. Удосконалення методики виділення зон виникнення вогнищ землетрусів, із урахуванням вищесказаного, дозволить створити основу для оцінки сейсмічної небезпеки території України на новому науково-методичному рівні і більш обґрунтовано вибирати місця розміщення майданчиків для побудови особливо важливих об'єктів.