Гідролого-гідрохімічні характеристики катастрофічного паводку 2008 року на р. Дністер - Жолуденко, О.О.; Закорчевний, М.В.; Лисиченко, О.Г.; Сліпченко, Б.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2009)
У статті наведено результати аналізу гідролого-гідрохімічних характеристик руйнівного дощового паводку, що пройшов на р. Дністер в липні 2008 року. Оцінено та співставлено інформаційні дані метеорологічних та гідрологічних спостережень, що проводились підрозділами Гідрометслужби України протягом тривалого періоду. Дослідження виявили наявність чергування періодів високої водності на річках Західного регіону України і циклічних складових у структурі багаторічних коливань річкового стоку Карпатського регіону та Правобережжя Прип'яті.