До 85-річя Соботовича Емлена Володимировича - Демченко, Л.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2012)
Видатний вчений, основоположник і беззмінний керівник досліджень з ядерної геохімії, космохімії, ізотопної геохронології, радіоекології в Україні, академік НАН України, академік Міжнародної академії наук Євразії, доктор геолого-мінералогічних наук, професор, заслужений діяч науки України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України.