Мінеральний адсорбент тритію на основі сапоніту та цеоліту - Пушкарьов, О.В.; Руденко, І.М.; Кошелєв, М.В.; Скрипкін, В.В.; Долін, В.В. (мол); Приймаченко, В.М. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2016)
У статті викладено результати експериментальних досліджень потенційної можливості використання сапоніт-цеолітових композитів в якості мінеральних мембран для адсорбції тритію з тритійованої води.