Чисельне визначення продуктів розкладання фосфорорганічних речовин в умовах ланцюгового горіння - Кукуєва, В.В.; Забулонов, Ю.Л. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2017)
Шляхом чисельного моделювання проведено дослідження елементарних реакцій, що відбуваються в процесі розкладання фосфорорганічних речовин – інгібіторів ланцюгового горіння. Розраховано енергії активації основних стадій. Показано, що в процесі деструкції досліджуваних молекул, які визнані інгібіторами горіння, утворюються продукти, що можуть зв’язувати активні радикали полум’я і, таким чином, впливати на швидкість горіння. Серед двох розглянутих механізмів інгібування полум’я перевагу віддано механізму Коробейнічева.