Шістдесят років у геології та геохімії. До 80-річчя кандидата геолого-мінералогічних наук О. В. Пушкарьова - Шраменко, І.Ф.; Долін, В.В. (Збірник наукових праць Інституту геохімії навколишнього середовища, 2017)
14 вересня 2017 р. виповнилося 80 років провідному науковому співробітнику ДУ «Інститут геохімії навколишнього середовища НАН України», кандидату геолого-мінералогічних наук, досвідченому польовому геологу та вченому у галузі геохімії та екології Пушкарьову Олександру Васильовичу.