Проблеми відновлення економіки Донбасу в контексті реформи децентралізації - Смирнова, І.І.; Ровенська, В.В. (Економічний вісник Донбасу, 2018)
У статті висвітлено проблематику структурно-технологічної відсталості економіки Донбасу через масштабний воєнний конфлікт, який особливо гостро проявляється на сході України. Розроблено пропозиції щодо створення сучасної системи місцевого самоврядування на Донбасі з врахуванням територіальних особливостей та вирішення зазначених проблем шляхом подолання істотних протиріч в нормативно-законодавчій базі; стабілізації джерел формування доходів місцевих бюджетів та розробки ефективного механізму міжрегіонального перерозподілу державних доходів; удосконалення міжбюджетних відносин, що зумовлено їх невідповідністю швидким змінам, що відбуваються на сході країни.