Сторінки життєвого і творчого шляху вченого (до 70-річчя академіка НАН України Я.П. Дідуха) - Дубина, Д.В.; Кучер, О.О.; Чусова, О.О. (Вісник НАН України, 2018)
У травні виповнилося 70 років від дня народження і 50 років наукової діяльності видатного вченого ботаніка-еколога, автора фундаментальних праць, які мають першорядне значення в екології фітосистем, фітоценології, фітогеографії, флорології, фітосозології, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки (2013) та премії ім. М.Г. Холодного НАН України (1994), завідувача відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного НАН України, доктора біологічних наук, професора, академіка НАН України Якова Петровича Дідуха.