Видатний учений, організатор науки, громадянин (до 90-річчя від дня народження академіка Я.С. Підстригача) - Кіт, Г.С.; Кушнір, Р.М. (Вісник НАН України, 2018)
Матеріал присвячено 90-річчю від дня народження видатного вченого в галузі математичних проблем механіки та прикладної математики, автора фундаментальних робіт з математичного моделювання деформування тіл з урахуванням їх реальної структури та взаємозв’язку деформації і процесів немеханічної природи, лауреата Державної премії УРСР в галузі науки і техніки (1975), заслуженого діяча науки УРСР (1979), лауреата премії ім. М.М. Крилова АН УРСР (1978), доктора фізико-математичних наук, професора, академіка АН УРСР Ярослава Степановича Підстригача.