Динаміка спілкування та регуляції - Повещенко, Г.П. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Розглянуто можливість математичної формалізації процесу конкуренції ідей в суспільстві як взаємодію процесів спілкування та регуляції. На основі математичної моделі проаналізовано різні ситуації конкурентного змагання та їх стійкість.