Методи побудови інваріантних множин у лінійних різницевих іграх утримання - Остапенко, В.В.; Терещенко, І.М. (Навчально-науковий комплекс "Інститут прикладного системного аналізу" НТУУ "КПІ" МОН та НАН України, 2007)
Описано конструктивні методи побудови мінімальних та максимальних інваріантних множин у дискретному випадку. У диференціальній грі утримання розглянуто задачу знаходження інваріантних множин із застосуванням повного вимітання в новій постановці. Мета гравця-переслідувача — із будьякої точки одержаної множини утримати в ній траєкторію динамічної системи. Мета гравцявтікача — протилежна. Наведено приклад, на якому показана важливість різних умов повного вимітання, накладених на керування гравців.