О влиянии вида напряженного состояния на прочность сосудов высокого давления - Бабешко, М.Е.; Галишин, А.З.; Семенец, А.И.; Шевченко, Ю.Н. (Прикладная механика, 2015)
Запропоновано методику чисельного дослідження напружено-деформованого стану та міцності тонкостінного конструктивного елемента в процесі навантаження зростаючим внутрішнім тиском. Використано: визначальні рівняння теорії процесів пружнопластичного деформування ізотропних матеріалів вздовж траєкторій малої кривизни з урахуванням виду напруженого стану; співвідношення теорії тонких оболонок обертання; критерій міцності; метод розв’язання крайової задачі пластичності і відповідні комп’ютерні програми. Наведено числові результати по визначенню руйнівного навантаження.