Точное решение некоторых осесимметричных задач для упругих цилиндров конечной длины с учетом удельного веса - Попов, Г.Я.; Процеров, Ю.С.; Гончар, И.А. (Прикладная механика, 2015)
За допомогою скінченого інтегрального перетворення Ханкеля побудовано точний розв’язок двох осeсиметричних задач теорії пружності для суцільного та порожнистого циліндрів скінченої довжини з урахуванням їх питомої ваги. На нижній основі та на бічних поверхнях задано умови ковзного закріплення, до верхньої основи прикладено осесиметричне нормальне та дотичне навантаження. Отримано зображення переміщень та напружень. Результати розрахунків нормованих напружень на циліндричних поверхнях для різних співвідношень висоти, зовнішніх та внутрішніх циліндрів подано у вигляді графіків.