Особливості забезпечення життєздатності програмних систем в умовах генеруючого програмування - Ігнатенко, П.П.; Бистров, В.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розглянуті особливості застосування модельно-орієнтованого підходу до розробки життєздатних прикладних програмних систем у рамках технології породжуючого програмування.