Задача электромагнитовязкоупругости для многосвязных пластинA Problem of Electromagnetoviscoelasticity for Multi-Connected Plates - Калоеров, С.А.; Самодуров, А.А. (Прикладная механика, 2015)
Запропоновано метод розв’язання задачі електромагнітов’язкопружності для багатозв’язних пластин. Методом малого параметра задачу зведено до рекурентної послідовності задач електромагнітопружності, які розв’язуються з використанням комплексних потенціалів. Розроблена методика визначення за комплексними потенціалами наближень основних характеристик електромагнітопружного стану (напружень, індукцій та напруженостей електромагнітного поля) у будь-який момент часу після прикладення навантаження. Як приклад наведено розв’язок задачі для пластинки з еліптичним отвором. Встановлено зміну значень основних характеристик електромагніто-в’язкопружного стану багатозв’язних пластин з часом .