О взаимодействии поперечных плоских волн в нанокомпозитных материалах - Савельева, Е.В. (Прикладная механика, 2015)
Представлено теоретичне дослідження взаємодії кубічно нелінійних пружних плоских гармонічних хвиль в матеріалі, нелінійні властивості якого описуються пружним потенціалом Мурнагана. Розв’язок, що описує взаємодію поперечних горизонтально та вертикально поляризованих хвиль, отримано за допомогою методу збурень. Описано перепомпування енергії між різними типами поперечних хвиль. Представлено результати чисельного аналізу для п'яти типів нанокомпозитних матеріалів.