Модель волокон конечных размеров в трёхмерной теории устойчивости композитных материалов (обзор) - Гузь, А.Н.; Декрет, В.А. (Прикладная механика, 2016)
Статтю присвячено огляду та аналізу результатів, що отримано в рамках тривимірної лінеаризованої теорії стійкості деформівних тіл (ТЛТСДТ) та нової моделі (так звана модель «волокон скінченних розмірів») стосовно теорії стійкості волокнистих і шаруватих композитних матеріалів, в порівнянні з попередніми результатами, що були отримані в рамках відомої моделі (так званої моделі «нескінченно довгих волокон»).