Із зали засідань Президії НАН України (18 квітня 2018 р.) (Вісник НАН України, 2018)
На засіданні Президії НАН України 18 квітня 2018 року розглядалися такі питання: про Національну доповідь «Україна: шлях до консолідації суспільства» (доповідач — академік НАН України С.І. Пирожков); стратегії сучасних лінгвістичних досліджень і завдання академічної лінгвоукраїністики (доповідач — доктор філологічних наук П.Ю. Гриценко); про нагородження відзнаками НАН України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України (доповідач — академік НАН України В.Л. Богданов); кадрові та поточні питання.