Про наукове забезпечення проведення перепису населення (стенограма співдоповіді на спільному засіданні Президії НАН України та Колегії Державної служби статистики України 4 квітня 2018 р.) - Лібанова, Е.М.; Вернер, І.Є. (Вісник НАН України, 2018)
У співдоповіді розглянуто важливі питання, пов’язані із затвердженням розроблених ученими НАН України та фахівцями Держстату України переліку етнічних груп і переліку мов для використання їх під час підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення та в подальшому для оброблення матеріалів перепису, а також окреслено наступні заходи з науково-методичного супроводу переписної кампанії.