Образний підхід до кількісної оцінки цінності інформації - Заяць, В.М.; Заяць, М.М. (Доповіді НАН України, 2018)
На основі теорії образів запропоновано новий підхід, який дає змогу кількісно оцінити цінність інформації. Розглянуто різні підходи до визначення та обчислення основних понять теорії інформації, зокрема, кількості інформації та оцінки її цінності, виходячи із статистичних міркувань (класичний підхід), теорії алгоритмів (алгоритмічний підхід) та теорії розпізнавання образів (образний підхід). Проведено їх аналіз, відзначено межі їх використання та області ефективного застосування.