Синтез та будова KInP₂O₇, одержаного з розплавів K–In–P–Mo–O - Кисельов, Д.В.; Теребіленко, К.В.; Петренко, О.В.; Баумер, В.М.; Слободяник, М.С. (Доповіді НАН України, 2018)
Розглянуто особливості синтезу та структуру KInP₂O₇, отриманого з фосфатно-молібдатних розплавів. Сполука кристалізується в моноклінній сингонії, пр. гр. P2₁/c (14), a = 7,4092(1), b = 10,3990(1), c = 8,3966(1) Å, β = 106,23(0)°, V = 621,16(36) Å³. Основою структури KInP₂O₇ є жорсткий тривимірний каркас [InP₂O₇]∞, що утворений ізольованими октаедрами InO₆, які зв’язані між собою шістьома дифосфатними групами. Така архітектура аніонної підгратки формує гексагональні тунелі вздовж осі с, в яких розташовані катіони калію. Легування дослідженого фосфату рідкісноземельними іонами відкриває можливості його практичного використання як основи люмінофорів.