Подільська “Бурса” в рецепції Івана Франка - Микитюк, В. (Слово і Час, 2010)
У статті розглянуто фабулярний і педагогічний мотив “бурси” в українській літературі друг. пол. ХІХ століття, рецепцію художніх текстів письменників-подолян С. Руданського й А. Свидницького в Галичині. Автор аналізує інтерпретаційну майстерність Івана Франка як критика та основні тенденції його рефлексій на освітянську проблематику.