Нормативное обеспечение вентиляционных и дегазационных расчетов угольных шахт - Булат, А.Ф.; Красник, В.Г.; Бунько, Т.В.; Кокоулин, И.Е. (Геотехнічна механіка, 2005)
Охарактеризовано основні принципи формування нормативного забезпечення діяльності дільниць ВТБ, ПРТБ та дегазації під час проведення вентиляційних та дегазаційних розрахунків з використанням ПЕОМ. Наведено основні дані про зміст нормативних документів, які, у ранзі СОУ, розроблені ІГТМ НАН України та Міністерством вугільної промисловості України.