Экспериментально-аналитический метод прогноза направлений и интенсивности газовых потоков - Булат, А.Ф.; Курносов, С.А.; Слащёв, И.Н.; Ефремов, И.А.; Бокий, Б.В. (Геотехнічна механіка, 2005)
На основі інструментальних, геофізичних і чисельних досліджень запропоновано метод експлуатаційного прогнозу напрямків та інтенсивності газових потоків у вуглепородному масиві глибоких шахт для обґрунтування параметрів сучасних схем дегазації з метою їх ефективного використання.