Нетрадиционный прогноз зон скоплений метана в пограничных тектонических нарушениях на шахтных полях Донбасса - Гончаренко, В.А.; Пимоненко, Л.И. (Геотехнічна механіка, 2005)
На основі зв'язку газодинамічних явищ (ГДЯ) з тектонічними порушеннями показано, що для ефективного підвищення видобутку метану на шахтах слід використовувати прикордонну тектоніку, в якій можна прогнозувати газонасичені структури за допомогою польової та свердловинної геофізики.